Hår



1.Vårdande schamponering
Ett sommaeslitet hår törstar efter vårdande ingredienser, så satsa på ett sådant shampo som dessutom är anpassat efter just din hårtyp. Massera in schampot i hela hårbotten och passa samtidigt på att ge skalpen en lätt massage. Avslappnande för dig och en glädjande kick för din hårbotten, eftersom blodcirkulationen kommer igång. Skölj därefter igenom håret med lagom varmt vatten. Upprepa om ditt hår känns extra smutsigt, annars räcker en omgång schampo gott och väl.

2.Återfuktande balsam
Eftersom schampot öppnar upp hårstrået för att ta bort smuts och fettavlagringar är det viktigt att stänga igen med ett återfuktande balsam. Massera in balsamet i dina hårlängder och kamma sedan igenom håret försiktigt med en kam, så fördelar sig produkten jämt. Men akta hårbotten, eftersom balsamet kan få den att se fet ut. Ju mer bredtandad kam, desto mer skonsam är den för håret. Avsluta genom att skölja igenom håret med ljummet vatten.

3.Styrkande inpackning
En skön inpackning ör för ditt hår vad bodylotion är för huden - en återfuktande boost som får dina lockar att må bättreoch dessutom gör dem bättre rustade mot framtida slitage. Torka håret med en handduk och applicera sedan en inpackning som är extra vårdande och fuktgivande - gärna en variant med styrkande protein. Massera in inpackningen i hela håret, också det på huvudet. Var extra noga med topparna!

4.Boostande isolering
Inpackningar fungerar ännu bättre om de får värka i värme. Fäst håret i en liten knut och vira sedan in det i plastfolie. Eftersom folien verkar isolerande stiger tempraturen i håret och får inpackningens vårdande ingredienser att kicka igång på allvar. Låt verka i cirka 10-15 min (läs på förpackningen) och skölj sedan ur inpackningen med ljummet vatten.

5. Städa upp dina slitna toppar
Dags för gammalt mormorsknep! Dela upp håret i flera små partier. Ta ett parti och snurra det hårt medsols. Toppar som är extra slitna kommer att sticka ut ur slingan. Klipp försiktigt bort de slitna hårstråna. Men var extra lätt på handen, klipper du för mycket är risken stor att du saxar bort din frisyr helt och hållet.

6.Dags att styla
Nu är det dags att styla håret. Allra bäst mår det om det får självtorka, men det finns kep du kan ta till innan du plockar fram fönen. Torka håret först genom att krama ut allt vatten i en handduk. Gnugga inte! Applicera sedan en värmeskyddande produkt över hela håret, så tål det värmen från stylingverktygen bättre. Föna och styla som vanligt.

Produkter de tipsar om:
Vårdande schampo och balsam från schwarzkopf
Återfuktande inpackning från Sebastian
Värmeskyddande spray från Pureology


Produkter jag tipsar om:
schampo, balsam och inpackning från joico
hårserum från Loreal


Snodde tipsen från veckorevyn!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0